Dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang

De Kleine Markies

Eten en drinken

Een eerste levensbehoefte van een kind is eten en drinken. De Kleine Markies

Kinderen eten en drinken om gezond te blijven en om er van te genieten. Het is echter ook een sociaal en plezierig gebeuren.
Kindercentrum De Kleine Markies verzorgt het eten en drinken, ouders hoeven geen voeding mee te brengen.

Warme maaltijden

Sommige ouders vinden het prettig dat hun kind op de opvang een warme maaltijd heeft gegeten voor het wordt opgehaald. Wij willen graag aan de wensen van ouders voldoen, maar wel volgens een aantal richtlijnen:

□   Ouders mogen geen zelf gemaakte warme maaltijden meegeven voor de kinderen. Wij hebben geen controle op de bereidingswijze. Wij moeten voldoen aan de HACCP eisen. Er wordt aan de ouders gevraagd om een kant en klare maaltijd uit de winkel mee te geven.

□   De Kleine Markies biedt ouders de mogelijkheid om de warme maaltijd voor hun kind in te kopen bij De Kleine Markies. Hiervoor werken wij samen met De Kameleon, een van onze partners binnen Brede Voorziening De Markiezaten. De Kameleon heeft een  professionele keuken en heeft een certificaat HACCP.

□   De leerlingen gaan boodschappen doen, koken voor ons en doen het voor de kinderen in een afgesloten schaaltje en zetten dit gestickerd in de koelkast of diepvries. Dit gebeurt allemaal volgens de normen van HACCP.

□   Onze medewerkers halen de maaltijd op de dag van gebruik uit de diepvries, zetten de datum erop en zetten het in  de koelkast om te ontdooien. ’s Avonds wordt het opgewarmd in de magnetron.

□   De maaltijden worden aangeboden voor € 1,50 per maaltijd. Het  kind krijgt hiervoor een warme hap en een toetje. Ouders kunnen een strippenkaart kopen voor meerdere maaltijden.

□   Wanneer een kind een warme maaltijd eet bij De Kleine Markies, wordt aan ouders gevraagd om na de maaltijd hun kind op komen halen, zodat deze op het gemak kan eten.(kinderen tot 18 mnd eten volgens het schema van thuis, kinderen vanaf 18 maanden eten om 17.30u).

□   Ouders weten dan dat kinderen aan tafel kunnen zitten als ze de kinderen ophalen. Zij kunnen dan gezellig bij hun kind komen zitten tot deze klaar is of kunnen hun kind wat later op komen halen.

 

 

 

 

Geïnteresseerd in
De Kleine Markies?

 

U bent altijd welkom

om eens een

kijkje te komen nemen.

 

Maak dan een afspraak

via telefoonnummer

0164-870023

 

 

 

 

 

  .

Voorjaarsvakantie:13 t/m 21 feb 2021

Tweede Paasdag: 5 april 2021

Meivakantie:1 t/m 9 mei 2021

Bevrijdingsdag:5 mei 2021

Hemelvaart:13 mei  2021

Tweede Pinksterdag:24 mei 2021

Zomervakantie:24 jul 2021 t/m 5 sep 2021

Herfstvakantie: 23 t/m 31 okt 2021

Kerstvakantie:25 dec 2021 t/m  9 jan  2022